Karabinalar ve Halat Tutucular


Karabinalar ve halat tutucular yüksekte çalışmalarda can güvenliğini sağlayan en önemli ara elamanlar arasındadır. İş güvenliği ekipmanlarının güvenli şekilde kullanılması için birçok bağlantı elemanına ihtiyaç duyulur.

Hareketli platformlardan sabit emniyet kemerlerine kadar tüm donanım ve araçların binaya  ve çalışana bağlanması için gerekli olan bağlar arasında yer alan karabinalar ve halat tutucular kaliteli ve yüksek standartlarda üretilmelidir.

Şok emici yapıları ve sabit durdurma özellikleri ile her zaman ihtiyaç duyulan bu unsurlar, işverenler tarafından satın alınmakta ve çalışanlar tarafından kullanılmaktadır.

Yüksekte yapılan çalışmalarda güvenlik tedbirlerinin alınmadığı zamanlarda olası risklerin doğuracağı sonuçlar problem yaratmaktadır. Bu yüzden işin niteliğine uygun koruyucu donanımların kullanılması fevkalade önem arz etmektedir.

Binadaki ankraj noktalarına karabinalar ve halat tutucular ile bağlanan güvenlik ekipmanları işçilerin daha rahat çalışmasını sağlar.

Herhangi bir düşme anında bu elemanlar şok emici işlev göstererek bedenin hasar almasını önlemektedir. Böylece daha güvenli çalışma ortamında sıfır iş kazası misyonuna göre hareket edilmektedir.

Karabinalar ve Halat Tutucular - Yüksekte Çalışma Eğitimi COM TR

Karabinalar ve Halat Tutucular Nasıl Kullanılır?

Yüksekte çalışma eğitimlerinde ve kişisel koruyucu donanımların kullanımında karabinalar ve halat tutucular nasıl kullanılır konusu tüm detaylarıyla öğretilmektedir.

Halat tutucu çelik elemanlar düşüşlerde birinci vazifeyi yerine getirmekte, çalışanın bağlantı elemanlarından bağımsız hareket etmesini önlemektedir.

Düşme eylemi başladığı anda ani gergi ipleri devreye girerek şok emiciliği başlatmaktadır. Böylede çalışanın belirli bir ağırlıkla aşağı doğru daha hızlı ve basınçlı düşmesinin önüne geçilmektedir. İlk anda otomatik olarak gerçekleşen bu müdahale daha büyük felaketlerin önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Düşmeyi önleyen önemli parçalardan biri olan halat tutucular, yatay veya dikey yaşam hatlarında ve paraşüt tipi emniyet kemerlerinde önemli bir görevi ifa etmektedir.

İple erişim yöntemlerinde karabinalar ve halat tutucular kurtarma işlevine de katkı sağlamaktadır. Olası bir düşüşte havada asılı kalan ve hayati tehlikesi bulunmayan çalışanların, işin uzmanları tarafından çekilerek kurtarılması veya güvenli bir noktaya indirilmesi hususunda oldukça yüksek yarar sağlamaktadır.

Karabinalar ve Halat Tutucular Nasıl Kullanılır? - Yüksekte Çalışma Eğitimi COM TR

Karabinalar ve Halat Tutucuların Önemi

Çok tehlikeli sınıflardaki iş türlerinde yüksekte çalışırken karabinalar ve halat tutucuların önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

Özellikle ramak kala olaylarında kurtarılan veya düşmesi önlenen çalışanların bu ara bağlantı elemanları ile hayatta kaldıkları görülmektedir. Bu yüzden gerek donanımın tümü gerekse bağlantı unsurları konusunda yüksek standartların işlendiği ürünlerin kullanılması son derece önemlidir.

Uluslar arası geçerliliği olan sertifikalar ve standartlara sahip karabina ve halat tutucuları sunan firmalar ile iletişim kurmak sağlıklı olacaktır.

İş sağlığı ve güvenliği bilim dalı ile son yıllarda çeşitlenen çalışma alanlarında güvenli bir ortam oluşturulması üzerinde durulmaktadır. Ülkemizde alınan tedbirlerin iş kazalarını büyük oranda azalttığı görülmektedir. Bu istatistiklerin düşmesinde rol oynayan başlıca etmenler kişisel koruyucu donanımlar olmaktadır.

Yaşam hatları, emniyet kemerleri, güvenlik ağları ve elbette alınan eğitimler iş kazası oranını oldukça iyi bir orana düşürmektedir. Bu yüzden gerek işverenlerin gerekse çalışanların üzerine düşen sorumlulukların farkında olması gerekmektedir.

Donanımların temin edilmesi ve takılmadan işe başlanmaması, çalışanların gerekli eğitimleri alması ve pratik uygulamalar noktasında deneyimli olması gibi faktörler, yüksek tehlike sınıfındaki işler için problemlerin azalmasına katkı sağlayacaktır.

Karabinalar ve Halat Tutucuların Önemi - Yüksekte Çalışma Eğitimi COM TR

Karabinalar ve Halat Tutucular Fiyatı         

Karabinalar ve halat tutucular fiyatı konusunda birçok firma ile görüşme sağlandığında, durgun piyasa koşullarında ücretlendirme tarifesinin çok farklı olmadığı görülmektedir.

Yüksek kalitedeki ürünler kullanılmasının önemi riskli anlarda ortaya çıkmaktadır. Bu yüzden ürün talep etmeden önce firmaların bu alandaki deneyimini de gözden geçirmekte fayda vardır.

Ürün çeşitliliği ve montaj konusundaki profesyonel tutum, yüksekte çalışma ekipmanları konusunda firma seçimini kolaylaştırmaktadır. TSE standartlarında üretilen ve dayanıklı şekilde koruma sağlayan ürünlerin montajı doğru ve hatasız yapıldığı sürece sorun yaşanmamaktadır.

Profesyonel kadrosu ile ön plana çıkan, ürünlerin garantisini yüksek kalitesi ile birlikte sunan firmalardan alınacak hizmet her zaman daha güvenli ve sağlıklı sonuçların çıkmasına katkı sağlayacaktır.

Karabinalar ve halat tutucular modern teknolojinin de gelişmesi ile birçok yapıda can güvenliğini sağlayan en önemli unsurlar arasındadır. Uygulama sırasında herhangi bir problem yaşanmaması için kaliteli bağlantı elemanlarının kullanılması son derece hassas bir konudur.

İş sağlığı ve güvenliği açısından yüksekte çalışma modellerine uygun ekipmanların kullanılması tavsiye edilmektedir.

Ürünlerimiz


  • Address: Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Ticaret Merkezi 10 AU 102 Esenler/İstanbul

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Technic Safety
Web Design: Akademi Grafik