Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri


Paraşüt tipi emniyet kemeri çalışanların en önemli güvenlik ekipmanlarından biridir.

İş hayatının en zorlu çalışma koşullarından birine sahip olan yüksekte çalışma türlerinde, hava şartları, dikkat dağınıklığı, malzemenin kaymasından ötürü karşılaşılan riskler nedeniyle birçok çalışan iş kazası ihtimali yaşamaktadır. Bu ihtimalleri elemine etmek ve çalışanın sağlığını korumak için kullanılan ekipmanlardan biri olan paraşüt tipi emniyet kemeri çok fonksiyonlu hizmet görmektedir.

Düşüş anında ani durdurma özelliğine sahip olması birçok tehlikenin önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri İstanbul - Yüksekte Çalışma Eğitimi COM TR

Hızlı bir düşüş esnasında çalışanın düşme kuvveti ile birlikte oluşturduğu basıncı sübvanse ederek, eşit şekilde dağılmasını sağlayan paraşüt tipi emniyet kemerleri, böylece herhangi bir organ kırılmasına veya çarpmasına da engel olmaktadır.

Bağlama şekli sayesinde çalışanın yüksekte hareket kabiliyetini kısıtlamaması diğer avantajlarından biridir. Böylece işin farklı noktalarda başarılı ve seri şekilde ilerlemesi, çalışanın güvenli şekilde faaliyetini sürdürmesi mümkün olmaktadır.

Çalışanın omuz ve göğüs bölümü ile bacak ve kalça bölümünü bir bütün halinde bağlayan emniyet kemeri, düşüşü dengeli şekilde durdurmaktadır. Havada asılı vaziyette duran çalışanın düşme ihtimali çok düşük olmakla birlikte, kurtarma faaliyeti de kolay olmaktadır.

Düşüş sırasında personelin vücudunun durma şekli önem arz etmektedir. Paraşüt tipi emniyet kemeri, bağlanma özelliği ile çalışanın vücudunun dik durmasını sağlamakta ve ergonomik hataların da önüne geçmektedir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Neden Kullanılır?

Yüksekte çalışma eğitimlerinde paraşüt tipi emniyet kemeri neden kullanılır konusu gösterilmektedir. Tüm vücudu kapsayacak şekilde bağlanan ve düşmeyi durduran emniyet kemeri birçok yüksekte çalışma türünde olumlu ve başarılı sonuçlar vermektedir.

Ülkemizde yüksekten düşerek hayatını kaybeden veya yaralanarak iş yapma kabiliyetini kaybeden işçilerin varlığı söz konusu olduğu için, hem işveren hem de çalışan tarafından bu tip kişisel koruyucu donanımların kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Çalışanların yüksekteki çalışmaları bazen gün boyu sürebilmektedir. Bazı iş kollarında çalışmaların büyük bir çoğunluğu yüksekte yapılabilmektedir. Dış cephe cam temizleme, iple erişim hizmetleri, elektrik ve inşaat sektöründeki faaliyetler gibi, sürekli yukarıda çalışma koşulları hakim olabilir. Bu yüzden paraşüt tipi emniyet kemerinin kullanımı hayati önem taşımaktadır. İş kazası ihtimalini yüzde yüze yakın bir oranda ortadan kaldıran bu güvenlik ekipmanı kaliteli ve dayanıklı olmalıdır.

Sürekli çalışılan bir ortamda bağlantı noktalarının kuvvetli olması, çalışanın emniyet kemerini doğru bağlayıp kullanması ve yüksekte çalışma süresi boyunca kesinlikle çıkarmaması iş güvenli açısından son derece önemlidir. Bu yüzden gerek yüksekte çalışma eğitimi gerekse temel iş güvenliği eğitimi almayan bireylerin bu tür çalışma noktalarında yer alması tehlikelidir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri - Yüksekte Çalışma Eğitimi COM TR

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Nasıl Olmalı?

Yüksekte çalışacak tüm bireylere paraşüt tipi emniyet kemeri nasıl olmalı ile ilgili bilgi verilmektedir. Uygulamalı olarak kullanımı öğretilerek, her bir çalışma öncesinde kontrol edilmesi gereken tüm unsurlar bildirilmektedir.

İşverenin çalışan için kişisel koruyucu donanım temin etme sorumluluğu olduğu kadar, çalışanın da bu donanımları doğru şekilde takma, bağlama ve kullanma sorumluluğu bulunmaktadır. Bu yüzden emniyet kemeri ile ilgili bilgilendirmelere çok iyi şekilde sunulmalıdır.

Birçok unsurdan ve parçadan oluşan paraşüt tipi emniyet kemerinin en önemli elemanlarından biri bel kemeridir. Yanlıca bel kemerinden oluşan yapılara, düşüş sırasında birçok organda incinme oluşturabilir ve dik durmayı sağlayamayabilir. Bu yüzden çalışılacak alanın niteliğine göre seçim yapılmalıdır.

Paraşüt tipi emniyet kemerini kullanmadan önce kumaşının yıpranıp yıpranmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Bağlama noktaları ile birlikte tüm elemanları iyice gözden geçirilerek emniyet sağlama potansiyeli güven vermelidir. Yıpranmış donanımları kesinlikle kullanmamak gerekir.

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Neden Kullanılır? - Yüksekte Çalışma Eğitimi COM TR

Paraşüt Tipi Emniyet Kemeri Fiyatı

Paraşüt tipi emniyet kemeri fiyatı birçok firmada ortalama aynı standartlarda olmaktadır. Kalitesine ve markasına göre fiyat farklılıkları yaşanabilmektedir.

Değişen piyasa koşulları da alım-satım dengesinde bazen değişik fiyatların hakim olmasına neden olabilir. Ancak kişisel koruyucu donanımlar arasında en önemlilerinden biri olduğu için firmalar ve işverenler tarafından yoğun şekilde talep görmektedir.

Tüm unsurları ile birlikte güçlü bir güvenlik ekipmanı olan paraşüt tipi emniyet kemeri, TSE standartlarında üretilmekte ve uzun süre dayanıklı olarak kullanılabilmektedir.

Kullanımdan önce gerekli kontrollerinin yapılması halinde iş kazası ihtimalini de azaltmaktadır. Bu yüzden personelin gerekli eğitimleri almasının önemi her zaman vurgulanmaktadır.

Ürünlerimiz


  • Address: Oruç Reis Mahallesi Tekstilkent Ticaret Merkezi 10 AU 102 Esenler/İstanbul

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Copyright © 2022 All Rights Reserved. Technic Safety
Web Design: Akademi Grafik